Tijdens mijn onderzoek naar de levendigheid van Zierikzee, kwam ik een leuke, frisse website tegen: Zierikzeeland.nl  Ik was benieuwd wie het persoon achter deze website was en stuurde een mailtje. Vol enthousiasme werd er gereageerd op mijn mailtje door Jonneke Schuurbiers, de initiatiefneemster van de website. En we spraken af op de Mol 9.

De ontmoeting met Jonneke was bijzonder doordat we tijdens ons gesprek in een grote brainstorm over Zierikzee waren terechtgekomen. Met 101 ideeen in korte tijd op papier leken we eruit te zijn, we gaan samen Zierikzee meer op de kaart zetten. Dit is iets wat in het belang is van iedereen. Al snel hadden we ons voorgenomen om een ontbijtsessie te organiseren.

ZierikZeeXperience tour

ZierikZeeXperience tour

ZierikzeeXperience

ZierikzeeXperience tour

 

 

 

 

 

 

Het initiatief kreeg een naam: ZierikzeeXperience! Een initiatief om Zierikzee meer op de kaart te zetten. Want Zierikzee heeft veel potentie, maar niet iedereen weet (of niet meer) wat er allemaal is, wat er allemaal te doen is en hoe uniek Zierikzee is.

ZierikzeeXperience
Zierikzee op de kaart
“Uit heel Nederland word je gewezen naar hier weg van Zierikzee”

Met het initiatief ZierikzeeXperience willen we voor Zierikzee een fysiek en online belevings- en inspiratiepunt ontwikkelen wat door en voor Zierikzee is gemaakt. Fysiek in de vorm van een bijeenkomst, een magazine en/of een pop-up store. En met de ZierikzeeXperience willen we zoveel mogelijk aanhaken bij bestaande intiatieven. De locatie van de bijeenkomst van de ZierikzeeXperience is flexibel doordat het aanhaakt op bestaande initiatieven en doordat het tijdelijk gebruik wil maken van leegstaande ruimten. Zo kan de ZierikzeeXperience de ene keer in een leegstand pand, als Mol 9 zijn uitgestald, en de andere keer in een leeg pand in Renesse of zelfs in Rotterdam zijn. De ZierikzeeXperience is een reizend pop-up inspiratiepunt voor en over Zierikzee, gevuld door lokale initiatieven. En online met de website www.ZierikZeeland.nl als podium om elke week op de hoogte te blijven van Zierikzee (en Schouwen-Duiveland) door middel van blogs over onder andere wonen, architectuur, fashion, evenementen, kunst, cultuur, sport, zorg, educatie, eten, muziek, natuur, historie en nog veel meer.

De ZierikzeeXperience en de website www.ZierikZeeland.nl zijn bedoeld om Zierikzee en haar directe omgeving op een unieke manier te belichten en er over te vertellen. Dat gebeurt aan de hand van bestaande initiatieven, die gebundeld worden weergegeven vanuit een handig online vertrekpunt. Zowel voor de inwoners en ondernemers van Zierikzee als voor de toerist.

Voor de ZierikzeeXperience en de website www.ZierikZeeland.nl zijn we op zoek naar lokale ambassadeurs die een bijdrage leveren door het schrijven van een blog of het delen van
informatie. Er zijn zowel particuliere opties als commerciële mogelijkheden. De ZierikzeeXperience is een initiatief van Jonneke Schuurbiers en Hannah Beljaars-Frederiks. Ben jij de Zierikzeeliefhebber waar we naar op zoek zijn?