Dinsdag 12 november 2013.
Vandaag vallen onze idee├źn samen.
De situatie/problematiek van Zonnemaire is er een van alle dorpen op het eiland, van alle eilanden van Zeeland, van alle afgelegen gebieden van Nederland…
De oplossingen die voor klein gelden, kunnen ook zeer geschikt zijn voor groot en omgekeerd.
Het gaat erover hoe je naar de ontstane situatie kijkt, hoe weids je blik is.
Maar ook hoe je openstaat voor de golfbeweging van veranderingen, hoe je anticipeert op ogenschijnlijk onoverkomelijke en onoplosbare of niet meer terug te draaien problemen.
De titel van het blog van vandaag is : zien en gezien worden.
Zoals hoe je kijkt naar de bewegende wereld om je heen, door ons verbeeld met behulp van filmpjes over het dorpsgezicht van Zonnemaire, in een te snelle ronddraaiende beweging gemaakt en geprojecteerd op het raam. Door de snelheid is niet meer helemaal duidelijk wat je ziet en kun je anders kijken.
Ook maakten we een grote tekening van Schouwen-Duivenland.
Door er telkens elementen aan toe te voegen of juist weg te halen wijzigen we de plattegrond, daardoor veranderd het hele karakter van het eiland. Door middel van een animatiefilmpje zie de de nieuwe situaties langzaam ontstaan.
Door aanwas van nieuwe gebieden, een andere topografie of de verandering van eiland naar schiereiland in een fantasiebeeld te laten plaatsvinden, is er ruimte voor discussie.
Annemiek Jongenelen en Ri-Jeanne Cuppens

ri2 019

ri2 031

ri2 041

ri2 056