Aantal 65-plussers per honderd 20-64 jarigen Bronn: CBS-StatLine

 

Dromen en ontwerpen voor Oostburg

Vanaf maandag 29 augustus tot zondag 18 september woon en werk ik in het Krot of Kans Huis op de Noordwal 5 in Oostburg. GeĂ¯nteresseerd in het project raakte ik voornamelijk door de geografische positie van het huis. Zeeland is bekent bij velen als vakantieparadijs, vooral vanwege de mooie schone stranden en het bekende Zeeuwse licht dat de weilanden goud laat stralen. Maar het was de demografische situatie van de gemeente Sluis die mijn interesse wekte. Sinds geruime tijd ben ik bezig met het verzamelen van informatie over de vergrijzing van Europa, en daardoor wist ik direct dat Oostburg in een van de meest vergrijsde gemeentes van Nederland ligt. Dit wordt door velen als negatief beschouwd, maar uit de ‘Grijze druk’ statistieken (berekend door CBS), blijkt dat in 2025 de meeste gemeentes in Nederland  vergrijsd zullen zijn. Hier zie ik dus de kans voor Oostburg als voorloper te fungeren.

Als ontwerper zal ik mij de volgende weken op dit thema storten. En aan het einde wil ik graag mijn visie in een boekje presenteren (16 November in het huis).

Meer informatie over mij en mijn werk vindt u op de website www.nanon.info