portretten Danielle Luinge

Danielle Luinge toont serie kunstportretten

Vanmorgen zijn we gearriveerd in Zonnemaire. Eerst even de sleutel opgehaald bij Rosalinde van Ingen Schenau, waar ik meteen heerlijke cappuccino kreeg en tevens Danielle Luinge heb ontmoet (zie foto). Fijn, een warme ontvangst. Joke arriveerde een uurtje later. Samen hebben we ons vlot geïnstalleerd.

In de dagen voorafgaand aan deze week heb ik mij veel vragen gesteld. Hoe zal het huis waarin we verblijven eruit zien? Wat vinden de directe buren eigenlijk van telkens wisselende bewoners? Hoe denken de andere inwoners van Zonnemaire over dit project? Hoe erg is het eigenlijk met de leegloop? Maar ook: is er wel verwarming? En: is het een werkweek of vakantie? Of allebei? Wat hebben wij toe te voegen aan de gedachten over krimpregio’s? Zouden inwoners het leuk vinden om langs te komen? Wat gaan we hier eigenlijk doen? En: hoe wordt het weer deze week?

Joke Feenstra

Joke Feenstra

Op een aantal zaken heb ik het antwoord al. I.M. van der Bijlstraat 6 is een heerlijk rustig gelegen huisje met een  lekker lichte woonkamer en een prima verwarming. Vanwege de regenval hebben we een peuterbadje voor de deur – ik hoop dat de rozen hier tegen kunnen. De regen zal een vertrouwde reisgenoot worden volgens de weersverwachting. Tussen de buien door gaan we op verkenning. Ik hoop dat iedereen die daar zin in heeft ons aanspreekt als wij ons rondje wandelen. Reageren op dit eerste blog stellen we ook op prijs.

IMG_1288

Margreet Feenstra

Oh ja, nog even vertellen wie we zijn: Joke en Margreet Feenstra, zussen en Zeeuwen van oorsprong. Maar das al eeeel lang helejen oor. Samen hebben we het concept bedacht van Zazone, sterk in tijdelijke winkels. Joke onderhoudt hiervoor de externe relaties met  verhuurders en huurders, Margreet verzorgt (online) marketing en communicatie. Onze collega Marco Verduin skypet af en toe in. Via Zazone kan iedere ondernemer een winkel huren vanaf een week. Onze business is deels voortgekomen uit toenemende leegstand van winkelruimte.

Woensdagmiddag is hier op nummer 6 een dialoog tafel waar we over dit onderwerp, krimp in de regio, zullen spreken. Wel bijzonder: geheel toevallig hoorde ik gisteren via skype van mijn stiefzoon aan de andere kant van de wereld in Shanghai dat hij bezig is met het thema krimpregio’s in Nederland. Hij denkt erover om hier een paper over te schrijven. Drie maal raden welke site ik ‘m als eerste heb aangeraden!

Reageert u? Leuk! We zijn heel benieuwd naar uw verhalen, vragen, ideeën! Wie weet tot straks, ergens in het dorp.

Graag tot een volgend moment. Margreet en Joke Feenstra