Vandaag aan het werk in en rond het HUIS. Fotografe Anne Breel is op bezoek. Ze logeert enkele dagen in het HUIS en brengt haar bezoek aan Sas van Gent in beeld.

Vandaag blijkt de dag dat de kinderen van de lagere scholen in groepen naar de carnavalsloods tegenover het HUIS komen. Elke groep neemt uitgebreid de tijd om alle wagens te bewonderen. De kinderen staan bijvoorbeeld tien minuten lang ademloos naar een dansende en zingende Teddybeer te kijken. De beer ziet er prachtig uit. Twee broers werkten er 5 maanden aan.

Heel het proces is vanmorgen te zien. Van constructietekening tot het opbouwen van de bewegende delen en het computerprogramma dat is gemaakt om alles in de juiste volgorde af te spelen. Moeder heeft de beer vervolgens voorzien van een prachtig uiterlijk.

De kinderen krijgen de gelegenheid om goed rond te kijken. Als de wagens maandag in de stoet rijden komen ze toch te snel voorbij om heel goed te kijken en te luisteren. Bovendien worden de kinderen zo ook gelijk bij het proces betrokken.

De makers zijn aanwezig en genieten enorm van de enthousiaste kinderen. Volgens een van de bouwers is dit het allermooiste moment van de carnavalsperiode. De laatste details worden deze dagen in orde gemaakt. Het warmdraaien voor de kinderen brengt tevens nog eventuele defecten aan het licht die verholpen moeten worden.