Op 11 maart 2014 vond de aftrap plaats van het project European Urban Planning via public participation on Local Empowerment in networks and Twinning Towns (EUPLETT) in Falkenberg Zweden. Schouwen-Duiveland is een van de partners in het project dat duurt tot eind 2015. Samen met Falkenberg (Zweden), Ballymena (Noord-Ierland), Dubrovnik (Kroatië) en Køge (Denemarken) werken we samen aan ideeën en de uitwisseling daarvan voor het creëren van vitale stadskernen, waarbij de inbreng van burgers en andere betrokkenen van groot belang is. Vanuit Schouwen-Duiveland brengen we het project Krot of Kans Zierikzee in, in het project. Aanstaande vrijdag zullen wij verslag doen van ons verblijf aan de Mol 9, ons pop-up bezoekerscentrum.

Gisteren, maandag 16 maart, op het vliegtuig gestapt en met Norwegian Air naar Copenhagen afgereisd. Vandaag, dinsdag 17 maart, start de vierde editie van het EUPLETT project in Køge. Samen met Eric Caspers, Huig Bode, Marleen van Koppen van de gemeente Schouwen-Duiveland, Bram Deurloo, ondernemer in Zierikzee en Jeffrey van Doorenmalen van woningcorporatie Zeeuwland, dit keer aangevuld met Kathrin Ginsberg van Centrum Beeldende Kunst en Architectuur Zeeland, zijn we nu in Køge aangekomen. Even de benen omhoog, want vanochtend met koffers en al behoorlijk wat kilometers in Copenhagen afgelegd. Rond 14.00 uur met de metro naar Køge. Onze Deense collega’s kwamen we in de trein al tegen. Elkaar op het station van Køge begroet en samen naar het hotel gelopen. Vanmiddag wacht ons wederom een wandeling door de stad onder leiding van het Hoofd Toerisme Lars Nielsen, waarna we vandaag afsluiten met een gezamenlijk diner met alle deelnemers.

Koffie aan de oude haven

Het thema van deze conferentie is kunst in de openbare ruimte ‘Absolutely Urban’. Morgen bezoeken we het museum voor kunst in de openbare ruimte (KøS) en gaan we op locatiebezoek: Campus Køge, de wijk Ellemarken en Køge Marina. Ter plaatse doen we een workshop waarvan we later die dag de resultaten met elkaar zullen delen.

Jullie horen morgen verder. Goddag, Marlys