Kansen van deeltijdwonen en werken in krimpregio’s / Zeeland

Graag nodigen wij u uit voor deze brainstorm!

Tijdstip:                Woensdag 12 oktober van 12.00 – 16.00 uur (incl. lunch)
Locatie:                 Markt 5 in IJzendijke (gastheer Sasvliet BV)

Stephan Steverink en Harrie Ozinga van  bureau Casteller, logeren vanaf 11 oktober een week in de ‘Krot of Kans’. Dit is een vernieuwend project van CBK Zeeland (Centrum voor Beeldende Kunst, Vormgeving, Architectuur in Zeeland). Een leegstaand huis in Oostburg in Zeeuws-Vlaanderen is compleet ingericht en wordt aangeboden aan creatieve geesten die er een week verblijven en het gebruiken als ontmoetings- en experimenteerruimte. Stephan en Harrie gaan ter plaatse nadenken over nieuwe concepten voor flexibel wonen en werken.

Als onderdeel van de logeerweek organiseert Casteller op woensdagmiddag 12 oktober een brainstorm over de kansen van deeltijdwonen en werken in Zeeland in samenwerking met CBK Zeeland, de provincie Zeeland, de gemeente Sluis en Sasvliet BV. Met uiteenlopende mensen en organisaties worden kennis, ervaringen en ideeën uitgewisseld. De brainstorm zal resulteren in een lijst van aanbevelingen en voorstellen voor concrete activiteiten en namen van partijen die ermee aan de slag willen en die benaderd gaan worden. Deze lijst wordt ook aangeboden aan de verantwoordelijk Gedeputeerde Sjoerd Heijning van de provincie Zeeland.

Een bont en inspirerend gezelschap van deeltijdbewoners, beleidsmakers uit Zeeland en de Randstad, deskundigen, onderzoekers en commerciële partijen heeft inmiddels haar deelname aan de brainstorm toegezegd. Er is echter nog ruimte voor 5 à 10 creatieve geesten. Heb je frisse ideeën over deeltijdwonen en zin om de brainstorm bij te wonen, meld je dan snel aan bij Harrie Ozinga via email: ozinga@casteller.nl