IMG_2032 IMG_2044 IMG_2027 beelden van de projecties

Spiralend rondom dit huis in de kern van Zonnemaire. Ik fiets een uitvalsweg, elke dag een nieuwe kant op. In noord, noordoost, oostzuidoost, zuidzuidwest en westelijke richting. De projecties zijn een beeldverslag van wat ik vind.

Gister schreef ik over een filmpje van Jaap Verseput, dat was: https://www.youtube.com/watch?v=orPtLUM1_w8  Vandaag ontmoette ik hem. Binnenkort komt zijn film uit; ‘de Oogst van Schouwen’. Ik zag er een paar beelden van, prachtige blik op dit gebied. Ook maakte hij (behalve erg veel andere mooie filmpjes die je op You tube kan vinden, bijvoorbeeld Knollenoogst) een app  het ‘Digitaal museum Schouwen’, waarmee je digitaal de kunstwerken op Schouwen bezoekt: http://www.youtube.com/watch?v=ItjYldamDSo

In de Wereldregio van deze week staat dat er geen Zilte Academie op Schouwen komt. Zij wilden het eiland culinair op een hoger plan krijgen. De opleiding op de Academie is bedoeld voor gemotiveerde jonge afgestudeerde koks (VBMO/MBO/HBO) die zich willen specialiseren in de zilte zaligheden: vis, schaal/schelpdieren, zeewier, zilte (zee)groenten en wat de Zeeuwse aarde te bieden heeft, zoals -biologische- groenten, vee van de Schorren en wild.

Je kunt inderdaad fantastisch eten van het eiland: de oesters, mosselen, kreeften, wier, lamsoor en zeekraal. Alles wat ik alleen nu al zie dat ze op het land verbouwen; de spruitjes, lof, aardappels en uien.

good food

good food

DSC_5500