Dinsdag 3 december

We zijn gisteravond in bed gestapt vol met ideeën hoe onze aanpak voor het project Krot of Kans eruit komt te zien, dit vanuit het gegeven dat ik in staat ben  om in korte tijd de indrukken die ik opdoe,  te vertalen in beelden en hier uitvoering aan te geven in een art quilt.
Kunnen mijn kwaliteiten creativiteit, verbeeldingskracht, verbinding, samenwerking, daadkracht, “paardensprong denken” aansluiten bij de doelstelling van het project Krot of Kans en daarmee
Het behoud en de versterking van actief burgerschap, woonkwaliteit en leefbaarheid op Schouwen-Duiveland
verbeelden?
En hoe combineert dat met de gestructureerde, realistische en  gedetailleerde wijze waarop Paul zijn penseel hanteert?

Maar als we in volledige rust in slaap vallen, want alleen de klok van de kerktoren slaat en de haan kraait als de ochtend gloort, hebben onze ideeën zich gesetteld.
Bij het wakker worden  en nog na doezelend laten we onze fantasie de vrije loop.

  • Hoe kunnen we mensen opzoeken en met hen in contact komen? Wat is weldadig aan het wonen in Zonnemaire?
  • Hoe kunnen we ons talent uit nutten in het kader van onze aanwezigheid hier. Wij komen hier als twee personen met ieder onze eigen talenten: quilten en schilderen.  Wat hebben wij te bieden vanuit creativiteit aan anderen?
  • Hoe kunnen we onze creativiteit laten bruisen, welke inspiratie krijgen we uit verhalen, foto’s, wandelingen in het dorp en de omliggende natuur, zodat we ideeën op doen voor een quilt of een schilderij en hiermee aan de slag gaan?

Ja, bij het opstaan heeft ons idee vorm gekregen.

We gaan een schilderachtige weergave maken: de Zonnemairequilt wordt prachtig!

Na het ontbijt gaan we met de Ipad op pad om foto’s te maken van gekke, buitenissige, karakteristieke en opvallende onderwerpen. We ontmoeten Jim, met Lotje het teckeltje, die als econoom de rust van Zonnemaire opzocht om te gaan om zijn gedachten aan papier toe te vertrouwen. Hij kwam naar buiten toen we een foto maakten van de voormalige pastorie waar hij met zijn vrouw Roos in woont. We nodigen hen uit om mee te schilderen op stof aan de quilt over Zonnemaire.

Vervolgens lopen we bij de Korenbloem richting Rita en Nelis die tulpenbollen aan het planten zijn. Rita naait en borduurt erop los en Nelis toert nog met de bus door het land. Wat een bijzonder stel. Hij kwam uit Oude Tonge en verleidde haar tijdens het optreden van Nut en Uitspanning toen zij op haar piston blies. Nu zijn ze al 45 jaar samen en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Vanmorgen haalde zij nog borduurzijde in Zierikzee, maar doet slechts een maal per week boodschappen.

Als we de dijk verder op lopen komen we een prachtig stijlvol huisje tegen, vanwaar Moscou op de gevel?

En dan herinneren we ons dat we spijkers nodig hebben om de quilt op te hangen, dus we bellen aan bij Annie, geen probleem al zag ze ons eerst voor Jehova’s aan…………..oef we zijn hier toch niet om mensen te bekeren. Iedereen die we spraken herinnerde zich het project Krot of Kans en we hebben hen dan ook uitgenodigd om langs te komen, om mee te werken aan de quilt.

We zijn onze trip door het dorp geëindigd op de begraafplaats. Want wil je na een rustig leven in Zonnemaire niet vredig sterven en hier je laatste rustplaats vinden?

Thuisgekomen selecteren we de foto’s en maakt Paul het ontwerp voor de quilt.

Oeps we moeten er wel weer op uit, voor vanavond nog voor het eten zorgen! Dan maar de auto genomen naar de Spar in Brouwershaven.

blog 3 dec 0 blog 3 dec 7 blog 3 dec 13