regen op de ruiten

Afgelopen week hebben Annemiek Jongenelen en Ri-Jeanne Cuppens Zonnemaire laten zien wat zij hier aan beelden ‘gevonden’ hebben. Elke avond werden er beelden geprojecteerd op het raam. Eerst door de gordijnen heen en later op een geïmproviseerd scherm van kalkpapier. Terwijl het buiten juist droog geworden was Sloeg de regen in volle hevigheid tegen de ruiten van het Krot of Kans huis. De voorbij flitsende ruitenwissers vegen de ruit weer schoon. De straat- en grascirkels zorgen ervoor dat je kunt rondtollen in een grasveld of op de straat. De duizelingwekkende beelden worden met de minuut duidelijker zichtbaar bij het vallen van de avond.

straat- en grascirkels

In het huisje is de boel flink anders ingedeeld. De logge bank is aan de kant gezet, de massieve stoel naar de slaapkamer verbannen en de tafel voor het raam geplaatst. Het moest een atelier worden. Een werkplek waar de mensen binnen konden komen lopen om te zien wat er gedaan werd. Met een beetje hulp van de weergoden, een bordje op de deur en een bord op de stoep is dat gelukt.

Op woensdagmiddag na schooltijd kwamen er twee kinderen binnen denderen om even te kijken wat Annemiek en Ri-Jeanne aan het doen waren. Op de voet gevolgd door een nieuwsgierige moeder. Op de dorpsvergadering bleek dat zij het erg leuk gevonden hadden om even binnen te kunnen kijken en uitleg te krijgen over het project. Het bord op de stoep heeft effect gehad!

Tijdens de dorpsvergadering op woensdagavond in het dorpshuis, stond het Krot of Kans project op de agenda. André Kwakernaak heeft namens het CBK uitleg gegeven over de inhoud en de vorm van Krot of Kans in Zonnemaire. Er zijn steeds meer mensen die weten dat het project bestaat. Misschien voelen inwoners zich nu vrijer om eens aan te bellen of binnen te stappen bij de I.M. v/d Bijlstraat 6.