Dag 2, maandag 11 november 2013.

Mag ik onszelf even voorstellen?
Wij zijn Ri-Jeanne Cuppens en Annemiek Jongenelen, in het dagelijks leven respectievelijk beeldend kunstenaar en docent aan de academie beeldende kunsten Maastricht en architect/interieurarchitect.
Regelmatig werken we samen aan kunstprojecten, prijsvragen en opdrachten waarbij we het grensgebied tussen kunst en architectuur verkennen.
Vandaag heb ik (Annemiek) gewerkt aan nieuwe tekeningen/ bedenksels over het huisje, en heb een start gemaakt met zijn directe omgeving en het hele eiland Schouwen Duivenland, terwijl Ri-Jeanne bezig is geweest met het maken van een kort animatiefilmpje over een dorpje dat klein is, groter wordt en daarna weer kleiner wordt. Het filmpje is de hele avond te zien vanaf de straat.
We hadden zowaar onze eerste bezoeker, pastor Baas, waarmee we uitvoerig hebben gesproken over de ontwikkelingen, leefbaarheid en problemen van het dorp.
Vanavond hebben we gegeten in de Smidse en daar mensen gesproken die ooit als toerist hier kwamen en zijn gebleven omdat ze het heel prettig vonden hier.
Morgen heeft Ri-Jeanne plannen om een animatiefilmpje te maken met de kinderen van de lagere school.

Annemiek en Ri-Jeanne

ri 054

ri 049