Het pop-up buurthuis
Een huis dat langer als een jaar leeg staat wordt terug gegeven aan de gemeenschap. De hele inrichting van het pop-up huis past in een bestelauto. En kan in geval dat het huis verkocht wordt in korte tijd verplaatst worden naar het volgende object. De buren of geïnteresseerden met een lidmaatschap krijgen de sleutel. Het pand wordt met een gebruiksaanwijzing overgedragen aan een gekozen beheerder.
Hier een voorstel voor drie pop up mogelijkheden.
Het Knutsel Huis:
Er wordt veel gebouwd en opgeknapt op de Noordwal. Elke dag huilt wel een machine in de tuin van een bewoner. Het huis kan gebruikt worden als een workshop; een netjes met gereedschap ingerichte plaats om te knutselen, deuren te schilderen en meubels te timmeren.
Het Gemeenschap Huis:
Het gemeenschapshuis dient de band tussen de buren te versterken. Er kan met een beamer en groot scherm gezamenlijk naar voetbal of een mooie film gekeken worden. In de tuin wordt tafeltennis gespeeld, yoga lessen gehouden of een groot sinterklaas feest georganiseerd.
Het Zomer Hotel:
Het pop-up zomerhotel kan voor korte tijd meerdere onbewoonde huizen voor toeristen en andere gasten beschikbaar stellen.
1 comment
De kracht van tijdelijk gebruik zegt:
18 Mei, 2015
[…] En gelijk heeft Joop. Steeds vaker – het zware weer waarin de publieke en zakelijke vastgoedmarkt van winkels en kantoorpanden zich bevindt helpt daar enorm aan mee – krijgen gebouwen een tijdelijke bestemming . Creatieve bewoners starten pop-up buurthuizen, creatieve broedplaatsen, nieuwe culturele ontmoetingsplaatsen en verzamelplekken van sociale functies. Of het nu een voormalige basisschool in Hengelo is die door het BewonersBedrijf Berflo Es wordt ingevuld, een muziekpodium en cultureel centrum in een voormalige bioscoop in Lelystad, of ideevorming rondom een pop-up buurthuis. […]