Om de hoek van het pop-up bezoekerscentrum van de gemeente, ligt De Wieken een verzorgingstehuis met aanleunwoningen. Onze wethouder Cees van den Bos stuurde de bewoners van de aanleunwoningen een uitnodiging om op donderdagmiddag bij hem op de koffie te komen. Onder het genot van een kopje koffie of thee met een heerlijke brownie of petitfour spreken onze oudere bezoekers, waarvan een groot aantal nog jong van geest, met de wethouder over hoe het met hen gaat en of zij veranderingen in hun zorg merken omdat een deel van de zorg nu onder verantwoordelijkheid van de gemeente plaatsvindt.

Koffie met inwoners De Wieken

Er wordt uitgebreid gesproken over de veranderingen op het gebied van zorg en ondersteuning. Cees van den Bos maakt een ware stoelendans langs de grote tafels om met iedereen te spreken. Wat valt op? Onze ouderen zijn er nuchter onder. Daar waar ze kunnen, doen ze nog dingen zelf. Een beetje doorzetten en doorgaan, ook al moet dat met behulp van een rollator. Contacten onderhouden en blijven meedoen want daarmee blijf je gezond bij. Wat je zelf kunt doen ook doen want dat houdt je in beweging. Ze merken wat veranderingen bij de hulp in het huishouden. Er worden andere resultaten afgesproken. Dat gaat in goed overleg. Dat is niet slechter maar anders.

Niet alle bewoners kunnen aanwezig zijn. Een aantal van hen zijn wat slechter ter been of zo slechthorend of -ziend dat een dergelijk samenzijn niet meer gaat. Er wordt afgesproken om het bezoek van de wethouder nog een keer te herhalen, maar dan in de gemeenschappelijke ruimte van De Wieken. Iedereen zal hiervoor opnieuw een uitnodiging ontvangen.