Als alle leegstaande panden gebruikt worden voor iets anders dan wonen, wat zijn dan de opties?

Er zijn er legio: het casco gebruiken als kampeerplek met eigen voorzieningen. Maar ook: het Huis ombouwen tot paardenstal en zo een paardendorp realiseren waar men op wegen van zand kan rijden en boven of naast de stal kan slapen en de volgende dag naar het volgenden dorp kan trekken.
 

 

 

En wat gebeurt er als het pand met rust wordt gelaten en langzaam wordt terug gegeven aan de natuur? Zodat Oostburg nog groener kan worden en dat de huizen die er dan nog wel staan samen een soort villadorp gaan vormen temidden van prachtige ruines, begroeid met klimop waar men door heen kan wandelen. Oostburg wordt als het ware een groot Engels park met follies. Oostburg wordt dan ook als park onderhouden.

 

Of kan je, net als in Den Haag waar de tram dwars door een gebouw heen gaat, de kadering van de huizen gebruiken om weer nieuwe verbindingen te maken? Een nieuwe route van looppaden, of ruiterpaden, of fietspaden, waarbij de contouren van het voormalige pand nog te zien zijn.

 

Bij al deze opties blijft het kader of de originele plek van het huis gehandhaafd, alleen krijgt het een nieuwe (openbare) functie. De geschiedenis van het dorp blijft nog te achterhalen, maar er ontstaat wel een nieuwe laag en dus ook functie van het voormalige Huis. Oostburg kan daar rijker van worden.