Het is fijn om hier in Oostburg te zijn! Rustig maar niet alleen en stads maar veel natuur. Het is een prettige combinatie. Er zijn veel aanbouwtjes, dakkapellen, dakramen, tuinhuizen, garage(boxen), aanbouwen en opbouwen, en af en toe een boomhut. Maar ook veel vergezichten, bomen, vogels en stilte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerst maar eens een 1001 ideeen uitwerken voor het huis, beginnend met een functieonderzoek. Allereerst als woonhuis: het huis is enorm groot, en qua maatvoering voldoen alle ruimtes aan de huidige eisen, ze zijn zelfs ruim! En wat is de begane grond fijn hoog! Er hoeft eigenlijk alleen maar een (bouwkundige) opfrisbeurt te komen en dan is het in feite weer helemaal tip top. Maar er zijn natuurlijk vele interessante opties om te onderzoeken! Zonder uitbouw, met uitbouw, etc. Die zullen we later laten zien. Maar ook opties voor: huis voor kunstenaar met werkatelier en galerie aan de weg, huis voor musicus met concertruimte, een restaurant en ga zo maar door. Voor de opties van de kunstenaar en de musicus geldt natuurlijk ook dat er huizen die leeg staan allemaal op die manier aangepakt kunnen worden, zodat er dan wel permanente, dan wel deeltijd bewoonbare ruimtes ontstaan. En er kunnen natuurlijk allerlei beroepen en winkeltjes naast elkaar komen. Denk ook aan het voormalige Hotel Transvaal in Den Haag, als er een hele rij woningen leeg staan is dat een uitgelezen kans om er (tijdelijk) een hotel van te maken, met elkaar verbonden of verspreid over Oostburg.

Vlekkenplannen begane grond en verdieping, onder concertruimte en boven wonen.

Maar als we het begrip ‘functie’ even loslaten, wat kan er dan nog meer? Want aan functies voor het Huis aan mogelijkheden geen gebrek, ruimte en ideeën zat, maar de doelgroep moet dan wel komen. Of zullen gestylde foto’s zoals in glossy tijdschriften helpen?

Puur kijkend naar het pand zelf is het een kunstwerk op zich, het bestaat uit materialen, kleuren en texturen. Het neemt daglicht in zich op en het kadert de ruimte en de straat. Een object op zich waar de wanden de wanden zijn en geen schilderij behoeven om mooier te worden!

Morgen kijken naar de mogelijkheden die ontstaan als het geen huis meer hoeft te zijn, of geen enkele functie meer hoeft te hebben,  want als daar geen vraag meer naar is kan het dus iets heel anders worden.