We hebben lang uitgekeken naar dit moment en nu is het zo ver: Must est arrivé in Huize Sas. We zijn warm ontvangen en we hebben kennisgemaakt met de buurvrouw. In volle vaart gaan we vandaag aan de slag. We hebben namelijk grootse plannen!

Samen met de basisscholen, boeren en de inwoners van Sas van Gent gaan we de Witte Wijk eens flink in het zonnetje zetten. Samen zullen wij laten zien dat braakliggende terreinen met weinig middelen, veel positieve energie en creativiteit een aanwinst voor bestaande gemeenschappen kunnen zijn.

Vandaag werd die creativiteit meteen op de proef gesteld. De plannen die wij hebben bedacht vanuit ons bureau in Amsterdam, bleken weinig kansrijk te zijn. Terwijl in Brabant vandaag code oranje werd gegeven voor bosbrandgevaar in verband met droogte, ligt op ons terrein een poel water van minstens 30 bij 10 meter. Dit is een bijzonder slechte situatie voor ons plan: het planten van zonnebloemen. Direct hebben wij de plannen gewijzigd, materialen ingeslagen en de eerste palen uitgezet. Tevreden kijken wij terug op een spannende en mooie eerste dag in Sas.

Morgen gaan we, met dank aan een plaatselijke boer, aan de slag met groots materieel. Eens zien of dat gaat zoals we hadden bedacht!