Gine en Paul quilt 4

Paul schildert op de muur

Gine en Paul quilt 3

de werkplek van Gine aan de tafel

Maandagmiddag begon het ‘Krot of Kans’ project voor Paul en Gine met een alternatieve en vooral slecht uitgezette speurtocht naar de sleutel. De directe omgeving van het huisje werd op deze manier minutieus bekeken. Het bijproduct van de speurtocht was de structuur van het knal groene mos tussen de tegels. Dit patroon is duidelijk terug te zien in de quilt die al aardig vorm begint te krijgen.

Gine maakt zeer bijzondere Art Quilts en Paul gedetailleerde realistische schilderijen. Zij besloten om een geschilderde quilt van Zonnemaire te maken op de vlaggen, de vaatdoek en het verfpoetsdoekje van Paul met een kleine toevoeging van stof uit de Quiltwinkel in Dreischor. Vele moeders en kinderen zijn gisteren door Gine en Paul aangesproken en uitgenodigd om te komen schilderen op nummer 6.

Het was vandaag de hele dag een drukte van belang.Vanmorgen ben ik aangeschoven en heb het middelste gedeelte van de kerktoren mogen uitwerken. Dini Baas kwam ’s morgens nietsvermoedend binnenlopen en voor ze het wist had ze een kwast in haar handen en zat ze met een deel van de voormalige ‘Krot of Kans- vlag’ voor haar neus naast mij aan de tafel. Het resultaat mag er wezen! Zo rond half één moesten we wat inschikken om plaats te maken voor een moeder met haar twee kinderen die samen aan een stuk lucht met wolken begonnen. Door een (on)gelukkig toeval werd er uiteindelijk gestempeld met kruidnootjes.

’s middags zat het huisje prop vol. Nog meer moeders met kinderen waren druk aan het werk om stukken van de quilt te beschilderen. Gine en Paul zorgen voor een bruisende gezelligheid waar iedereen aan mee doet. Ze zijn aanstekelijk enthousiast! Mogen we hen niet houden???

Wat zal het morgen dringen worden om het eindresultaat te bewonderen.

We moeten maar eens goed nadenken waar we deze aanwinst gaan ophangen na dit project.

Suggesties zijn welkom!

 

Gine en Paul quilt 2Gine en Paul quilt 7