Op dinsdagavond 9 juni organiseerde Stichting OVO Zierikzee (Ondernemers voor Ondernemers) in samenwerking met Join2B en Hannah een gezellige bijeenkomst met zo’n 50 ondernemers in de Nieuwe Kerk van Zierikzee, met als thema “Ga je mee last minute naar Zierikzee”.

Voor de bijeenkomst had ik samen met Jonneke Schuurbiers en OVO Zierikzee een inspiratiesessie voorbereid. Het idee van de inspiratiesessie was om in een ontspannen omgeving met ideeen en creativiteit aan de slag te gaan in het belang van een bloeiend Zierikzee. 8 tafels met 50 ondernemers hebben in 3 rondes gebrainstormd over het levendiger maken van Zierikzee. In de 1e ronde begon iedere ondernemer voor zich met de volgende vragen: Waaraan kun jij zien dat Zierikzee meer tot leven komt of meer gaat leven bij mensen? En hoe zou Zierikzee meer tot leven kunnen komen? Waarna ze de antwoorden inhoudelijk met elkaar gingen bespreken en gingen selecteren welke ideeen voor het levendiger maken van Zierikzee potentie hebben.

In de 2e ronde hebben ze de potentiele ideeen verder uitgediept. Wat zijn de kansen en belemmeringen van de ideeen. Wat zou het resultaat moeten zijn van de ideeen? En tot slot in de 3e ronde onderzochten zij wat en wie er is voor de ideeen.

Inspiratiesessie Leve Zierikzee

Inspiratiesessie Leve Zierikzee

Inspiratiesessie Leve Zierikzee

Inspiratiesessie Leve Zierikzee

 

 

 

 

 

 

Na de laatste ronde werd er plenair kort gedeeld wat er voor ideeen waren per tafel. Per tafel waren er er verschillende ideeen als een foodtruckfestival organiseren, meer met muziek doen in de binnenstad, meer beleving op straat creeeren, het opzetten van een Bizz, meer speelplaatsen voor jong en oud, meer evenementen organiseren voor kunst en cultuur, leuke zitplaatsen maken in de buiten ruimte en toch wat meer doen met Zierikzee als filmdecor. Daarnaast waren er ook dezelfde gedachten over de sfeer en beleving van Zierikzee, Zierikzee moet meer bruisen!

De reacties op de avond van de aanwezig ondernemers is veelbelovend. Men vond het een waardevolle avond, doordat er weer is lekker is bijgekletst, er nieuwe inspiratie is opgedaan, er toch veel mogelijkheden zijn om iets samen op te pakken en dat toch wel veel ondernemers trots zijn om in Zierikzee te ondernemen.

 

En vooral zijn de ondernemers benieuwd naar wat eruit komt en wat er nog meer gaat komen. De uitkomsten van de avond worden na de zomer tijdens een volgend event van OVO Zierikzee gepresenteerd en verder opgepakt tijdens nieuwe inspiratiesessie.

http://www.wereldregio.nl/2015/06/09/ondernemers-zierikzee-hebben-er-weer-zin-in/

 http://www.zierikzeeland.nl/inspiratiesessie.html