imageOm 13.30 uur staan er al een aantal kinderen met moeders te trappelen voor de deur. Ze staan nog wat te aarzelen. Snel doe ik de deur open en verwelkom ze met: “Welkom in ons speelparadijs! Komen jullie knutselen?” Het oudste meisje gaat voorop en het aarzelende gezicht verandert snel in een opwekkend gelaat als ze de ballenbak, zandbak en de felgekleurde muur ziet.

De normaal lege spreektafel, staat nu klaar voor knutselgebruik. We wachten nog op wat meer aanloop. En jawel, al snel komen er nog wat kinderen binnen druppelen.

De aantrekkelijke speelattributen nodigen gelijk uit tot veel plezier. De moeders zoeken een plekje, krijgen koffie of thee en de kinderen ontdekken de ruimte.

Zodra wij denken dat de kinderclub compleet is, starten we de knutselmiddag met de inleidende vraag: “Waar speel jij in Zierikzee?”

Het pleintje bij de Maarstraat wordt genoemd en de kikkerfonteinen. Wat ze daar doen is wisselend, van tikkertje tot voetballen tegen een muur. Alle kinderen krijgen een piepschuim plankje en daar mogen ze helemaal op los gaan. Hoe ziet de ideale speeltuin eruit? Er staat een bak klaar met allerlei verschillende materialen, van saté prikkers, steentjes, rietjes, wc-rollen en stroken papier. Met de tong uit de mond zijn de kinderen aan het stoeien om met plakband een schommel in elkaar te fabriceren, of wordt er nagedacht over een wiebelbrug of een klimtoestel. Bebossing of spelen met water wordt ook niet vergeten.

Al met al zijn de resultaten verbluffend creatief! En was het een levendige gezellige middag aan het pand aan de Mol nr. 9.

We hadden die kinderen veel eerder uit moeten nodigen…

Kinderen knutselen speeltoestellen

Kinderen knutselen speeltoestellen

image image