Het kan verkeren, het kan veranderen, een zinspreuk van de dichter G.A. Brederoo. En dat we in een tijdperk van veranderingen zitten merken wij. Verandering van locatie om het project voort te zetten, verandering van pand om het project in te zetten.

En we zien de veranderingen in onze omgeving.
Een devies van Brederoo was: Al siet men de lui, men kent se niet.
En dat is nog steeds van toepassing. Hoe leren we elkaar kennen en wat doen we er mee?

Zierikzee is een prachtige stad en ook in Zierikzee zijn er veranderingen. Wat de veranderingen brengen zal, wat de antwoorden zijn op de vragen van morgen, daarover tasten we nu nog in het duister. Het is reuze interessant en ook lastig!

Een stad is naast gebouwen en ruimtelijke inrichting ook een plek waar mensen wonen en graag zijn. Het zijn betrokken mensen, en met elkaar vormen ze een levendige gemeenschap.

In tijden van verandering zie je dat je op twee manieren kunt reageren, de ik-oplossing en de wij-oplossing. Dus je red je eigen hachje en of je zoekt verbinding en werkt samen. We weten heel goed hoe we ons eigen hachje moeten redden, ieder heeft wel een wensenlijstje en een droomplan. Blijft nog over verbinden en samenwerken. Hoe doe je dat? Hoe vergroten we de betrokkenheid en bouwen de levendigheid uit?

Daar gaat Projectruimte Mol 9 over. Hoe en wat hebben we nodig voor ‘met elkaar en voor elkaar’? En laten we beginnen met luisteren. Luisteren naar de plek, luisteren naar de omgeving, naar de bewoners, de omwonenden, de mensen van de stad.

De komende maanden zullen we luisteren met verschillende oren op Mol 9. Graag horen we wat jij te zeggen en vertellen hebt, loop langs, vertel je verhaal of schrijf het op en gooi het bij ons in de bus!