image

Zaterdagavond aangekomen in het regenachtige donker. Je hebt er geen idee van waar je bent, als bij een dropping op een wildvreemde plaats.

Rosalinde zorgde voor een warme aankomst: Lichtjes en verwarming aan en een glaasje wijn bij haar op de bank.
De ochtend van zondag 10 november zorgde voor een helder zicht.
Serene rust, kerkklokken, prachtig herfstzonnetje, een mooi begin voor een nieuwe kans.
De kerk gelegen aan de overkant had een dankdienst voor gewas, arbeid en visserij. Omdat we zelf uit rooms katholiek gebied komen, besloten we de dienst te bezoeken, ook vanwege de bijzondere gast Claude Mushikankondo uit Congo, die met zijn koortje enkele gospels kwam zingen. Er was een tentoonstelling van regionale kunst in de kerk: schilderijen met veelal Zeeuwse thema’s. Na de mis gezamenlijk koffie drinken, ontmoetingen met de pastor en zijn vrouw en andere mensen uit het dorp waarvan de meesten het project kenden uit de krant.
Daarna aan het werk!
Eerst de grote herinrichting van het kleine huisje. De huiskamer is een atelier/werkplek geworden met een prominente plek voor de grote tafel.
Ri-Jeanne en ik vertrekken vanuit verschillende startpunten.
Ik maak vooralsnog tekeningen over het huisje zelf vanuit realistische en abstracte idee├źn.
Ri-Jeanne gaat aan de slag met filmpjes en projecties en zoekt uit hoe ze het grote raam aan de voorkant kan gebruiken als projectiescherm zodat er ’s avonds iets te zien is van wat we doen voor de mensen in het dorp.
We maken een bord OPEN en hangen dat aan de voordeur met de bedoeling dat mensen naar binnen kunnen lopen en kunnen ervaren hoe we werken aan het project en hoe we het vormgeven.

Ondertussen is het alweer maandagmorgen 11 november.
Pina de kleine hond die met ons mee is gekomen is vandaag jarig, ze wordt 2 jaar, feestje?
Nieuwe dag, nieuwe kans……

Annemiek Jongenelen en Ri-Jeanne Cuppens.

foto-1

Dankdienst voor gewas, arbeid en visserij