image De dinsdag was vooral bedoelt om met ondernemers, gemeente, bewoners, straatcoaches, basisschooldirecteur en andere belanghebbenden in gesprek te gaan. We hoorden veel geluiden over hangjongeren, en dat er niet altijd nagedacht is waar die jongeren dan terecht kunnen. Veel speelplekken zijn ingericht op plekken die niet bepaald centraal liggen of lastig te vinden zijn. We hebben ook even een wandeling gemaakt om te kijken waar er kansen liggen om een speelplek te realiseren. Wel rekening houdend met de historische uitstraling van de binnenstad.

De vraag wat betreft het spelen is dan ook: waar liggen de behoeftes van bewoners, hangjeugd en toeristen? Hoe zien de speelplekken eruit? Wat voegt het toe aan de stad? Zijn ze uitdagend genoeg? Is de locatie goed? Is er wel overzicht? Wel is iedereen het er over eens dat er plekken moeten worden gerealiseerd waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, op een open plek.

Gelukkig horen we ook positieve geluiden, dat er de komende zaterdagen bepaalde sporten worden gepromoot op het Havenplein. Dat zijn mooie initiatieven die de stad op zaterdag laten bruisen! En dat hebben we nodig.

Als de mensen het fijn hebben in Zierikzee, blijven ze ook langer hangen. En dat is voor de middenstand weer goed. Het was een lange dag met soms pittige discussies, we kunnen aan de slag! image image

In gesprek met leerkracht, basisschool directeur en straatcoaches

In gesprek met leerkracht, basisschool directeur en straatcoaches