dirk-jan gjeltema

Dirk-Jan Gjeltema opende op maandag 21 oktober voor het eerst de deur van zijn woning in Zonnemaire. Gedurende een week heeft hij alles wat hij tegen kwam in Zonnemaire vastgelegd. Hij heeft wat af geschoten met zijn camera! De bibliotheekbus, de groentenkar, de akkers, zelfs de controle van de knollen op het land, alle leerlingen van de basisschool, de moeders, vaders, opa’s en oma’s aan het schoolhek, de ‘hang’ jongeren, het café en de restaurants, de muziekvereniging, etc. Alleen de twee heren die net na, of misschien nog tijdens de oogst een biertje zaten te drinken op de rand van de kofferbak zijn (op eigen verzoek) ontkomen aan de camera. Toch wel jammer. Dat had een mooi plaatje geweest.

Het menu van Dirk-Jan bestond uit een salade met groenten.

Rucolasalade met geroosterde pompoen, knolselderij en aardappel, krokante schijfjes van deze groenten, geitenkaas, feta en pompoetpittenpesto. We hebben het diner afgesloten met een speculaastoetje met kersen en een kopje koffie of thee met n goeie borrel.

Dit alles in combinatie met bijzonder aangenaam gezelschap in de vorm van Ali Pankow en Dirk-Jan zorgde voor een heel gezellige avond.

Zondagochtend rond een uur of elf werd Zonnemaire weer veilig verklaard. De plaatjes schietende meneer die steeds opduikt achter bosjes en hekken is vertrokken. Wat nog aan zijn bezoek herinnert, zijn de polaroidfoto’s die hij heeft achtergelaten in het Krot of Kans huisje.