Gisteren had ik besloten om de hele dag in Mol 9 te werken en heb ik mijn hond Bep meegenomen. Om toch een connectie te maken met buiten, heb ik een tafel met een stoel geplaatst aan het raam en kleedje voor Bep neergelegd daarvoor. Afgelopen week had ik al posters opgehangen over het project Leve Zierikzee en “Favoriete plekken in Zierikzee”.  Eenmaal gesetteld met koffie ben ik gaan observeren wat er gebeurt op de Mol.

IMG_1121

Er lopen lopen veel mensen door de Mol in Zierikzee. Om een idee te geven om 12:27 op een miezerige donderdagmiddag eind februari komen in 7 minuten +/- 52 mensen voorbij. En dit gaat ongeveer de hele dag zo door tot half 6 en dan neemt het aantal voorbijgangers langzaam af. Nou is het op donderdag markt in Zierikzee dus, kan het wat drukker zijn. Maar op een woensdagmiddag liepen er ongeveer net zo veel mensen door de Mol. Het aantal fietsters is minder, ongeveer 1 per minuut rond hetzelfde tijdstip. In de ochtend en namiddag fietsen er wel meer mensen door de Mol.

Bep in Mol 9

Observatie vanuit Mol 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De leeftijd van de mensen is divers, er lopen gezinnen met kleine en grote kinderen, pubers, jonge stellen, oudere stellen, moeders met boodschappentassen en mannen in werkkleding. Ik zou de mensen niet echt kunnen catogoriseren. De meeste mensen lachen vriendelijk als ze mij zien. Ongeveer 2/3 van de voorbijgangers kijkt naar binnen en leest de notes die ik heb geplakt op het raam. Mijn hond Bep is wel de grootste aandachttrekker. Er worden foto’s van haar gemaakt, lieve woorden tegen haar gezegd en gelachen om haar. Af en toe wordt er gezwaaid, maar mensen komen niet over de drempel.

Als ik de deur zou open zetten, zou men dan wel naar binnen komen

Uit deze observaties zou je een aantal dingen kunnen halen. Ten eerste dat er gemiddeld door de Mol veel mensen komen. De mensen die door de Mol lopen en fietsen het opvalt dat er iets anders zit in Mol 9. Dat de mensen graag naar binnen kijken, etalages kijken. Dat mensen ook wel even willen schuilen tegen de regen. En dat er veel mensen in Zierikzee die van een boxer houden….nou ja mijn hond Bep erg leuk vinden!