Anda van Riet is sinds 1991 freelance fotograaf en gespecialiseerd in sociale en documentaire fotografie, modereportages, portret, landschap en bedrijfsfotografie. Regelmatig worden haar foto’s gepubliceerd en/of geëxposeerd in kranten en tijdschriften. Tevens geeft ze fotografiecursussen en workshops.

Afgelopen jaar heeft zij – in het kader van het project “Krot of Kans” van CBK Zeeland – vooral het wonen, werken en vertoeven in Zeeuws-Vlaanderen in beeld willen brengen. ‘Een landje apart’ met veel ruimte, vergezichten en de gemoedelijke sfeer, grenzend aan België, een Bourgondische levensstijl en veel bedrijvigheid. Een selectie van de foto’s is in deel 24 van de inspiratiebox ‘Krot of Kans’ opgenomen.

Na het afronden van het project is ze verder gegaan met een reportage over de grens Zeeuws-Vlaanderen – België. Een bijzonder boeiend gebied en ook gelijk zo anders dan Nederland. Ze krijgt er een vakantie / buitenland gevoel van. Haar standpunt, voor zover dat lukte, was: Nederland, kijkend in de richting van België en, om de grens te benadrukken, meestal een grenspaal als ijkpunt.

DSC_0316

Om het ‘grensgevoel’ te versterken heeft ze 12 foto’s op een 13 meter lang doek achter elkaar geplaatst. Deze presentatie was o.a. te zien in de Drvkkery, Markt 51, Middelburg.

Anda vervolgt haar serie op Schouwen-Duiveland, onder de naam ‘Zoeker’.

www.andavanriet.nl

01- apart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12