De eerste 2 dagen

Maandag is in meerdere opzichten een nieuwe week begonnen.
Een week in een woning in een voor mij onbekende omgeving. Eerst je auto volladen met monsterstukjes, documentatie etc., en dan ook nog je persoonlijke spullen. Het is net een volksverhuizing, en aan het eind van de dag tot de conclusie komen dat je dan toch wat vergeten bent.
De hele buurt weet nu ook dat het HUISduurzaam open is. Er zijn huis aan huis flyers verspreid, afwachten wat de reacties zijn. Nadat de internetaansluiting is gerealiseerd hebben we ook weer contact met de buitenwereld.
Dan bedenk ik me wat ga ik eten vanavond. Gelukkig is het winkelaanbod ruim voldoende en kan ik bij de plaatselijke vestiging van de grootgrutter prima slagen.
De eerste reacties uit de buurt zijn wat afwachtend maar toch nieuwsgierig. Een gesprek met een aantal buurtbewoners wordt ervaren als een gezellig, en voor mij bijzonder informatief.
Dat de woningen in deze buurt gedateerd zijn is duidelijk en wordt door diverse bewoners als nadeel ervaren. Met name ventilatie (of een gebrek hieraan) wordt ervaren als negatieve invloed op het woongenot. Wat wel opvalt is dat bij vele woningen ondanks het mooie weer alle ramen en deuren hermetisch gesloten zijn.
Dinsdag staat in het teken van diverse bedrijfsbezoeken in de regio. Over het algemeen valt op dat diverse bedrijven openstaan voor verduurzaming. Zij zien verduurzaming als een kans in plaats van een mogelijke bedreiging. Ze zijn bereid niet alleen tot toepassing van duurzame materialen maar ook, waar mogelijk, hun productieproces te verduurzamen.
Tijdens mijn lunchpauze ben ik eens door de omgeving gefietst. Wat opvalt is de grote mate aan diverse ontspanningsmogelijkheden in de omgeving. Ik ben een prachtige gelegen golfbaan, een zweefvliegveld en een heuse motorcrossbaan tegengekomen. Bijzonder verrassend is de aanwezigheid van een Kunstbos.
Woensdag staan weer een aantal interessante afspraken op het programma. Hier over later meer.
Jan Kaan

Een droom van vele gemeenten

Margrietstraat 49 Axel

De deur staat open!!