Het is alweer vrijdag. We zijn hier gevoelsmatig al heel lang, maar tegelijkertijd ook weer nog maar net. Het weer heeft tot nu toe niet echt meegezeten en er dus voor gezorgd dat ik mijn tijd voornamelijk binnen heb doorgebracht. Zo’n typisch momentje van je-erbij-neerleggen (al is dat voor mijzelf niet zo gemakkelijk). Blog updaten, snelle drukservice vinden en het plan bij zonsondergang richting de koopavond van Terneuzen te rijden. Er is vast een pizzeria, dus kunnen we onze kerstinkopen meteen combineren met een hapje uiteten. Het weer verbetert echter niet (storm, hagel, natte sneeuw, kou en we besluiten Terneuzen maar te laten voor wat het is (dat komt volgende week wel dan). Ik kan de rol van lui luxe dier heel goed spelen, heb een zorgvuldig opgebouwde relatie met ‘1888’ en ‘thuisbezorgd.nl’ en kan als geen ander mezelf voorzien van een thuisbezorgde maaltijd (waar ik ook ben). Ideaal voor iemand die niet altijd voorzien is van contante centjes in huis, want dankzij ‘iDEAL’ of ‘Paypal’ zijn de mogelijkheden onbegrensd! Hoewel Tilburg door vele inwoners als ‘groot dorp’ wordt gezien, waardeer ik dat grote dorp des te meer als er geen bestel- of bezorgmogelijkheden blijken te zijn in Sas van Gent! Prinses hier moest dus toch de deur uit en via de bank langs de pinautomaatloze pizzaboer.

Ik besef me dat ik verwend ben in Tilburg. Vaklabs die rolfilms leveren en binnen een dag kunnen ontwikkelen, afdrukken en digitaliseren. In mijn buurt kan ik de Nettorama vanuit mijn slaapkamer zien, “maar ja, die hebben niet alles hè”, dus ga ik voor de goedkope boodschappen ook naar de Lidl twee straatjes verder en voor de luxe spulletjes naar de AH of Jumbo, allebei op een paar minuutjes fietsen afstand. En voor drank ga ik liever naar de XXL, die op zeven minuutjes afstand zit, want “bij die kleine Appie hebben ze dan weer niet zoveel, hè”. En als ik ’s nachts uit de stad kom rollen “móet er ergens toch nog wel een pizza te halen zijn?” (!!!).
Ik weet nog dat vroeger, toen ik nog in Souburg woonde, er ophef was over de verlengde openingstijden van de winkels; de supermarkt elke dag open tot 21.00 uur? Dat was toch belachelijk? En koopzondag; dat was toch alleen voor mensen die niet konden plannen of, misschien, “voor als je onverwacht bezoek kreeg en je had niks voor bij de koffie”. Ik vond het ook allemaal maar overbodig; dat eeuwige geconsumeer! En nu is de wereld te klein en ‘ronduit belachelijk’ dat er hier geen thuisbezorgd punt nl komt!

Aiii…

– Kim

Naar de Gamma in Terneuzen voor materiaal