Tot eind november zullen de volgende gasten het huis aan de Noordwal bewonen:

Hannah Frederiks is architect (buro Hannah, Rotterdam), docent & onderzoeker stedelijke vernieuwing. Zij bijt de spits af als eerste bewoners van het HUIS in Oostburg. Wat ze doet en wie ze ontmoet is al op het blog te lezen.

Johan de Koning is architect (Laboratorium voor Architektuur, Middelburg). Het onderwerp waar hij zich in het HUIS mee bezig gaat houden is ‘De magie van de periferie; op weg naar een ruimtelijke kwaliteit voor Zeeland.’

Jeannine Govaers is fotograaf (jeanninegovaers.com, Amsterdam). Als derde bewoner van het huis zal zij samen met zoontje Simon een ‘reisverslag’ maken van het leven in en om de Noordwal.

Michou-Nanon De Bruijn is vormgever (Studio Makkink Bey, Rotterdam). Michou-Nanon gaat enkele weken vanuit het HUIS onderzoek doen naar ‘de vergrijzing van de term vergrijzing; de ouderen van de toekomst. Hoe een (rijtjes)huis ontworpen moet zijn en wat voor nieuwe sociale systemen daar uit kunnen voortkomen.’

Bart Stuart & Klaar v/d Lippe, een kunstenaar en een bouwkundige (Buro Spelen, Amsterdam) gaan in Oostburg op zoek naar alternatieve strategieën voor ruimtelijke planning.

Een kandidaat van de interne opleiding van de Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen zal in het HUIS o.a. het VERBOUWCAFÉ organiseren dat op 28 september gehouden wordt voor iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van aankoop en verbouwing van een woning.

Architect Ineke Hulshof (Hulshof Architecten, Delft) is de zevende bewoner van het huis. Zij gaat zich bezighouden met ‘Het Nieuwe Ontwikkelen; formules voor slimmer ontwikkelen met de (toekomstige) bewoner als opdrachtgever’.

Stephan Steverink & Harrie Ozinga (Casteller, Amsterdam) onderzoeken ‘Flexibel wonen&werken; innovatieve combinaties Zeeuws-Vlaanderen en enkele steden uitgetest’.

Dirk Verhagen, Laura de Bonth & Miranda Reitsma zijn stedebouwkundigen (Urban Synergy, Rotterdam). Vanuit de Noordwal gaan ze zich bezighouden met: ‘Nieuwe landschappen; een onderzoek naar een nieuwe benadering van ontwerp, beheer en gebruik van landschap in Zeeland.’

Onderzoeker Gerard van Keken (merkwaardige identiteit) onderneemt vanuit het HUIS onder de titel ‘Wie ben je?’ een zoektocht naar het onderscheidend vermogen van Oostburg.

Diederik Voortman & Charlotte Girod, interieurarchitecten uit Sint Maartensdijk (Studio Voortman & Girod Interieurarchitecten) zijn voorlopig de laatste bewoners van het HUIS. Zij onderzoeken functiemogelijkheden en aanpassingen woning ‘Contrast oud & nieuw’.